2 Yıllık Önlisans Bölümleri
Eğer üniversite tercihiniz 2 yıllık önlisans bölümleri ise bu yazımız sizler için. Üniversite tercihleri, hayata attığınız en büyük adımlardan biridir. İyi bir gelecek için bilindiği üzere çok çalışmak gerekir. Unutmamalısınız ki çalışmalarınızın mükafatını elbet bir gün mutlaka alırsınız. Tercihlerinizi çok dikkatli değerlendirmeli ve seçmelisiniz. Tercih edeceğiniz bölüm sonucu iş hayatına girecek ve belirli bir kariyer yapacaksınız. Edineceğiniz bu meslek, belki de hayatınızda bambaşka yollar çizecek ve bulunduğunuzdan çok daha farklı bir noktaya erişmenizi sağlayacak. Birçok lisans yani 4 yıllık bölümden çok daha iyi olan ve iş imkanları geniş olan iki yıllık bölümlerin sayısı az değildir. Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin, uzun ve kapsamlı araştırmalar yaparak her bölümü iyi incelemesi ve bu süreçte doğru kararlar vermesi gerekmektedir. Bu yüzden en temele inildiğinde çok çalışmalı ve size en uygun bölümü seçmelisiniz. 2 yıllık en iyi bölümler arasında yer alan bölümlerden birini seçerek isterseniz erkenden profesyonel hayata adım atabilir isterseniz de eğitiminizi DGS ile dört yıllık bir üniversite de sürdürerek uzmanlaşabilirsiniz. Umuyoruz ki bu yazımız yapacağınız tercihler sonucunda sizlere yardımcı olur.
2 Yıllık Sağlık Bölümleri;
Gelişmekte olan bir ülke olduğumuz gerçeği göz önünde bulundurulursa sürekli yeni özel hastane (kliniklerin) açılması ve devletteki sağlık branşlarındaki açık, bu bölüm mezunlarının iş bulma imkanlarını oldukça üst seviyeye çıkarmaktadır. İşsizlik sorununu kesinlikle yaşamayacağınız bu bölümlerin sıralaması ise şu şekildedir;
- Acil Durum ve Afet Yönetimi
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Ameliyathane Hizmetleri
- Anestezi
- Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
- Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
- Yaşlı Bakımı
- Diş Protez Teknolojisi
- Diyaliz
- Eczane Hizmetleri
- Elektronörofizyoloji
- Evde Hasta Bakımı
- Otopsi Yardımcılığı
- Patoloji Laboratuvar Teknikleri
- Perfüzyon Teknikleri
- Radyoterapi
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği
- Fizyoterapi
- İlk ve Acil Yardım
- Laborant ve Veteriner Sağlık
- Odyometri
- Optisyenlik
- Ortopedik Protez ve Ortez
- Laboratuvar Teknolojisi
- Nükleer Tıp Teknikleri
Ayrıca KPSS ile alan devlet hastane ve kurumlarına yerleşebilmek için de ortalama bir puan almak yetiyor. Eğer ilginiz varsa, insanlara faydalı olmayı düşünüyorsanız ve bunu yapabileceğinize inanıyorsanız sağlık bölümleri okumak oldukça mantıklı bir tercih olacaktır.
2 Yıllık En İyi Bölümler;
Sizler için araştırdığımız bu bölümde, günümüz şartları dahilinde işsizlik oranının çok az olduğu ve kariyerinizde istediğiniz hedefe ulaşabileceğiniz bölümler yer almaktadır. Gün geçtikçe gelişen teknolojiyi de göz önünde bulundurursak iş imkanlarının en fazla olduğu bölümler şöyledir;
- Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon
- Bilgisayar Operatörlüğü
- Bilgisayar Programcılığı
- Bilgisayar Teknolojisi
- Elektronik Haberleşme Teknolojisi
- Elektronik Teknolojisi
- Harita ve Kadastro
- Tapu ve Kadastro
- İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi
- İnşaat Teknolojisi
- İnternet ve Ağ Teknolojileri
- Makine
- Mekatronik
- Uçak Teknolojisi
- Web Tasarımı ve Kodlama
- İş Sağlığı ve Güvenliği
- Adalet
- Aşçılık
- Çocuk Gelişimi
- Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
- Görsel İletişim
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- İlahiyat
- Medya ve İletişim
- Reklamcılık
- Yerel Yönetimler
- Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri
- Grafik Tasarımı
- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
- Sosyal Hizmetler
- Uçuş Harekat Yöneticiliği
- Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
- Büro Yönetimi
Unutmamalısınız ki bu listelerde sadece iş olanakları yüksek, kariyer odaklı ve okuması keyifli bölümler bulunmaktadır. Umarız ki bu yıl alacağınız en iyi puanla, kendiniz için en uygun tercihi yapıp kariyeriniz adına güzel bir adım atarsınız. Francis Bacon’unda dediği gibi ”Okumak, haz duymaya, zihnimizi süslemeye ve yetkimizi arttırmaya yarar. Haz duyurmak hususundaki faydası, insan bir köşeye çekilip tek başına kaldığı zaman kendini gösterir. Zihnimizi süslemesinin, konuşurken yetkimizi arttırmasının da bir iş hakkında hüküm verirken o işi başarırken faydası dokunur.”