Hangi Diş Macununu Almalıyım
İyi haber şu ki, iyi ağız sağlığının keyfini çıkarmak için bu sentetik katkılara, zararlı içeriklere ihtiyacınız yok.
Diş macunu Alırken Kaçınılması Gereken Bileşenler
Triklosan
Triklosan bakterilerin, mantarların ve küflerin büyümesini yavaşlatmaya veya durdurmaya yardımcı olan klorlu aromatik bir bileşiktir. Giysi, oyuncak, kozmetik, tencere ve mobilya gibi öğelere eklendiğinde, cilt ve ağızdan küçük miktarlarda emilir. Bir dizi tüketici ürününde bulunduğu için tekrar tekrar günlük pozlamalar eklenir: ABD nüfusuna yönelik bir örnek çalışma, katılımcıların yaklaşık % 75’inde idrardaki triklosan konsantrasyonlarının tespit edildiğini bildirdi.
Bunun nedeni, triklosanın hormonları bozduğu ve kas kasılmalarını bozarak ve kan dolaşımını yavaşlatarak vücut üzerinde toksik bir etkiye sahip olduğunun kanıtıdır. Vücutlarında daha yoğun konsantrasyona sahip kişilerin alerji ve saman nezliyete maruz kalma olasılığının daha yüksek olduğu bir araştırmanın raporladığı gibi, zamanla anti bakteriyel özellikleri, bağışıklık sistemi işlevinin bozulmasına neden olabilir. Yaygın kullanımı, antibiyotiklere karşı antimikrobiyal direnç açısından çok ciddi bir sorun ile ilişkilendirilmiştir.
FDA Eylül 2016’da el sabunu ve vücut yıkamasından triklosayı yasaklamasına rağmen hala diş macununa girmesine izin verilir. Oral ürünlerden değil topikal ürünlerden yasaklanacak bir madde için garip görünen FDA, diş macununun triklosanın faydalarından (plak ve diş eti iltihabının azaltılması) yukarıda sözü edilen sağlık risklerinden daha fazla olduğuna ikna olmuştu.
İLGİLİ: En İyi 3 Diş Macunu Markası
Sodyum Lauril Sülfat (SLS)
Hindistan cevizi yağı, hurma yağı veya petrolden elde edilen kimyasal olarak işlenmiş bir sabun, sodyum lauril sülfat, şampuanlar, çamaşır deterjanları, bulaşık sabunları ve diş macunu gibi temizlik ürünlerinde bulunan anyonik bir aktif maddedir. Kabarıklık, köpük ve köpürme kabiliyeti ile kolayca tanınan SLS, yüksek dozlarda kullanıldığında cildi tahriş edebilir.
Diş macunu içerisindeki SLS içeriği genellikle% 0.5 ila% 2 ile sınırlıdır, bu da deride tahriş edici bir etkiye neden olabilir. Aphthous stomatit (ağrıyan burun deliklerinden) muzdarip insanlara SLS içeren diş macunlarından uzak durmaları önerilir; çünkü bu madde ağızda yumuşak dokuları kızartabilir, SLS içeren diş macunu kullanmaya devam etmeyince ağrıyan cankerlere neden olabilir .
FD & C Blue 1
Brilliant Blue FCF olarak da bilinen Blue 1, parlak mavi çizgileri vermek için diş macununa eklenen sentetik bir gıda boyasıdır. Petrol ürünü olan Blue 1, 1969’da gıdalar ve ilaçlar için FDA tarafından onaylandı. O günden beri, günlük ürünlerde bulunan bir bileşen olarak güvenliğini değerlendirmek için çok az çalışma yapılmıştır.
Mavi 1, tamamen kozmetik ve ağız bakımı için hiçbir değeri taşımasa da, mukoza yoluyla kan dolaşımına girdiği bulunmuştur. 2003 yılında, FDA, Blue 1 kullanımıyla ilişkili toksisite raporlarıyla ilgili bir halk sağlığı danışmanlığı yayınladı. Ayrıca, Kamu Yararına Bilim Merkezi, çeşitli gıda boyalarının güvenliğini değerlendirdi ve bu konuda çok fazla cevaplanmamış soru yöneltti. olası zararlar Blue 1 tarafından öne sürülmüş ve daha fazla araştırma bu boya güvenli olarak kabul edilebilir önce yapılmalıdır önerilir.